Верифицирано

Демолирани 27 надгробни плочи во с. Љуботен

19:30 Jul 10 2017 С. Љуботен

Демолирани 27 надгробни плочи во с. Љуботен Демолирани 27 надгробни плочи во с. Љуботен Демолирани 27 надгробни плочи во с. Љуботен
Опис
Во 19,30 часот, А.Б. пријавил дека на православните гробишта во с.Љуботен, од страна на непознати сторители биле оштетени повеќе надгробни плочи. По излегување на местото на настанот било констатирано дека се оштетени 27 гроба. По наредба на Јавен обвинител увид МВР извршило увид на местото настанот.

16.07.2017 - ПОЗИТИВ

– Министерството интезивно ги спроведува сите оперативно-технички и теренски активности кои овозможуваат собирање и анализа на доказниот материјал, се со цел сторителите на овој чин да бидат идентификувани и против нив да се поведе соодветна кривична постапка. При извршувањето на своите надлежности, Министерството постапува професионално и без никакви политички влијанија и без популистички и сензационалистички мотиви. Токму затоа и сите докази кои ќе бидат обезбедени во текот на истрагата ќе бидат соопштени на прес конференција, се истакнува во соопштението.

Министерството за внатрешни работи повторно најостро го осудува овој вандалски чин и повикува настанот да не се користи за добивање публицитет ниту на политичките партии, ниту на медиумите.

– Изнесувањето на невистини и недокажани сомнежи не придонесува за доброто на граѓаните и негативно влијае на текот на истрагата. Министерството редовно ги превзема сите мерки за заштита и гарантирање на безбедноста и сигурноста на граѓаните, стои во соопштението од МВР.
Повеќе податоци

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0

Повеќе пријави

Обиен штаб на СДСМ во с. Виниче

17:52 Dec 07, 2016

с. Виниче, Скопје, 4.78 Kms

Физички нападнат Тодор Петров

12:17 Feb 27, 2016

Бутел, Скопје, 4.95 Kms

Младинците на КК Вардар нападнати во Бутел

13:37 Jun 08, 2014

н. Бутел, Скопје, 5.56 Kms