Верифицирано

Повоторно демолиран мизејот на албанската азбука

13:21 Jul 13 2013 Битола

Опис
На улицата „Булевар 1-ви Мај” во Битола вчера бил каменуван Музејот на албанската азбука, извести Министерството за внатрешни работи (МВР).

При каменувањето на музејот кој е во сопственост на Министерството за култура, непознат сторител го искршил стаклото од влезната врата и со тоа направил штета од 1.000 денари.

Се преземаат мерки за пронаоѓање на сторителот.
Повеќе податоци

Незадолжителни податоци – Опис на сторителот


Веродостојност: UP DOWN 0